6 portioner
Du behöver
- 2 kg fläskkarré
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
Marinad
½ dl persilja
rivet skal av 1 citron
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Topping:
200 g tärnat bacon
3 dl kantareller
3 msk lingon
½ dl finhackade örter
Tillbehör:
150 g kokta haricots verts
150 g kokta vaxbönor
Ugn: 175°
Gör så här
Putsa köttet och jämna till runt om. Salta och peppra. Hetta upp smöret i ett stekjärn och bryn köttet runt om på alla sidor.
Blanda örter, citronskal, vitlök och olja i en plastpåse, Lägg ner köttet i blandningen. Låt köttet marinera i några timmar i kylen. Tag upp och låt rinna av.
Placera köttet i en smord eldfast form. Stek i ugnens mitt, tills innertemperaturen är över 69 grader. Tag ut och låt köttet vila.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Ansa och dela kantarellerna om de är stora, stek dem tills all vätska har släppt. Blanda samman bacon, svamp, lingon och hackade örter.
Skiva köttet och toppa med blandningen, garnera med kryddgrönt och servera på en bädd av kokta bönor.