4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 purjolök
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche
- ½ dl mango chutney
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk kinesisk soja
- ½ dl cashewnötter
- 100 g körsbärstomater
- 1 dl riven ost
Servera med:
ris
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Salta och peppra. Stek kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Lägg över i en ugnsform.
2
Ansa och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. Tillsätt grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och soja, och koka upp. Häll såsen över kycklingen.
3
Strö över cashewnötter, delade tomater och ost, och gratinera i 20 minuter. Servera med ris och sallad.