Du behöver
- 200 g vitkål
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 msk neutral olja
- 2 dl färska böngroddar
- 1 dl naturella cashewnötter
- 0.5 dl vatten
- 1 st röd chili
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- 5 st filodegsark
- neutral olja
Sallad
1 st påse salladsmix
1 dl färska böngroddar
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt och svartpeppar
Ugn: 200º
Gör så här
Fräs vitkål, lök och morot i olja tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, vatten, chili och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Smaka av med salt.
Halvera filodegsarken. Fördela fyllningen på arken och vik ihop till fyrkantiga paket. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla runtom med olja. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, 10-20 min.
Blanda ingredienserna till salladen och servera till pirogerna.