Vegopiroger

Du behöver 200 g vitkål 1 st gul lök 1 st morot 1 msk neutral olja 2 dl färska böngroddar 1 dl naturella cashewnötter 0.5...

Du behöver

  • 200 g vitkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl färska böngroddar
  • 1 dl naturella cashewnötter
  • 0.5 dl vatten
  • 1 st röd chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • 5 st filodegsark
  • neutral olja

Sallad

1 st påse salladsmix
1 dl färska böngroddar
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt och svartpeppar

Ugn: 200º

Gör så här

1

Fräs vitkål, lök och morot i olja tills det mjuknat utan att få färg. Tillsätt böngroddar, cashewnötter, vatten, chili och vitlök och stek någon minut till under omrörning. Smaka av med salt.

2

Halvera filodegsarken. Fördela fyllningen på arken och vik ihop till fyrkantiga paket. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla runtom med olja. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, 10-20 min.

3

Blanda ingredienserna till salladen och servera till pirogerna.

Scroll to Top