4 portioner
Du behöver
- 1 kg mjölig potatis
- 1 msk smör
- 140 g skivad bacon
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl hackad persilja
- 2 msk hackad oregano
- 100 g rumsvarmt smör
Garnering
persilja
Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta potatisen och koka dem nätt och jämnt mjuka med skalet på. Häll av vattnet, låt svalna.
Hetta upp smöret och stek baconet, dock inte för hårt. Låt rinna av på hushållspapper.
Placera de kokta potatisarna i en stekpanna eller form som tål ugnsvärme. Tryck till potatisarna med handen eller med en sked.
Skala och finhacka vitlöken. Mosa samman vitlök, persilja, oregano och smör till en blandning. Klicka ut smöret på potatisen och toppa med bacon.
Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20–25 minuter eller tills potatisen fått fin färg. Garnera med persilja och servera till kött eller ett vegetariskt alternativ.