4 portioner

Du behöver

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • 140 g skivad bacon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g rumsvarmt smör

Garnering

persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta potatisen och koka dem nätt och jämnt mjuka med skalet på. Häll av vattnet, låt svalna.

2

Hetta upp smöret och stek baconet,  dock inte för hårt. Låt rinna av på hushållspapper.

3

Placera de kokta potatisarna i en stekpanna eller form som tål ugnsvärme. Tryck till potatisarna med handen eller med en sked.

4

Skala och finhacka vitlöken. Mosa samman vitlök, persilja, oregano och smör till en blandning. Klicka ut smöret på potatisen och toppa med bacon.

5

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20–25 minuter eller tills potatisen fått fin färg. Garnera med persilja och servera till kött eller ett vegetariskt alternativ.