Du behöver

  • 1 kg jämnstora små potatisar med skal
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl majonnäs

Garnering

1.5 dl riven parmesanost
hackad persilja

Ugn: 225º

Baconlindad fläskfilé

1 st fläskfilé ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g skivad bacon
2 msk smör

Garnering

repad färsk timjan

Ugn: 225º

Gör så här

1

Tvätta potatisen och placera på en bakplåtspappersklädd långpanna eller i smord form.

2

Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vitlök, persilja och salt och peppar. Häll allt över potatisen och blanda om.

3

Rosta potatisen strax under ugnens mitt i ca 25 minuter eller tills den är gyllene och mjuk.

4

Mosa potatisen lätt med gaffel. Fördela klickar av majonnäs ovanpå. Strö över riven parmesan och hackad persilja. 

5

Putsa köttet, salta och peppra runt om. Linda baconskivorna runt köttet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.

6

Flytta över köttet till en smord eldfast form. Stek färdigt köttet strax under ugnens mitt i ca 22 minuter. Tag ut och låt köttet vila.

7

Skär köttet i skivor. Placera på ett uppläggningsfat eller en skärbräda. Garnera med timjan och servera tillsammans med rostad potatis med parmesan- och örttopping.