Du behöver
- 1 kg jämnstora små potatisar med skal
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 3 msk finhackad persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl majonnäs
Garnering
1.5 dl riven parmesanost
hackad persilja
Ugn: 225º
Baconlindad fläskfilé
1 st fläskfilé ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
140 g skivad bacon
2 msk smör
Garnering
repad färsk timjan
Ugn: 225º
Gör så här
Tvätta potatisen och placera på en bakplåtspappersklädd långpanna eller i smord form.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vitlök, persilja och salt och peppar. Häll allt över potatisen och blanda om.
Rosta potatisen strax under ugnens mitt i ca 25 minuter eller tills den är gyllene och mjuk.
Mosa potatisen lätt med gaffel. Fördela klickar av majonnäs ovanpå. Strö över riven parmesan och hackad persilja.
Putsa köttet, salta och peppra runt om. Linda baconskivorna runt köttet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Flytta över köttet till en smord eldfast form. Stek färdigt köttet strax under ugnens mitt i ca 22 minuter. Tag ut och låt köttet vila.
Skär köttet i skivor. Placera på ett uppläggningsfat eller en skärbräda. Garnera med timjan och servera tillsammans med rostad potatis med parmesan- och örttopping.