Du behöver
- 600 g fast potatis
- 600 g morötter
- 200 g palsternacka
- 200 g gulbetor
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl hackad persilja
- 400 g kidneybönor
- 2 msk flytande honung
Ugn: 225°
Topping
pumpafrön
minimozzarella
Garnering
persilja
Grön ärtröra
300 g frysta gröna ärtor
1 st skalad vitlöksklyfta
rivet skal från en halv citron
2 msk rapsolja
0.5 tsk flingsalt
1 krm rosépeppar
Gör så här
Tvätta potatisen, tvätta och skala morötter, palsternackor och gulbetor. Skiva eller klyfta rotfrukterna, placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
Blanda olja, salt, peppar och persilja. Häll blandningen över rotfrukterna, blanda om. Rosta strax under ugnens mitt i ca 30 minuter. Tag ut och strö över bönorna, ringla över honung, rosta vidare i ca 5 minuter.
Tag ut och toppa med pumpafrön och ostbollar, garnera med persilja.
Mixa ärtorna med vitlök, citronskal, salt och peppar. Servera till de rostade rotfrukterna.