Du behöver

  • 600 g fast potatis
  • 600 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 200 g gulbetor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 400 g kidneybönor
  • 2 msk flytande honung

Ugn: 225°

Topping

pumpafrön
minimozzarella

Garnering

persilja

Grön ärtröra

300 g frysta gröna ärtor
1 st skalad vitlöksklyfta
rivet skal från en halv citron
2 msk rapsolja
0.5 tsk flingsalt
1 krm rosépeppar

Gör så här

1

Tvätta potatisen, tvätta och skala morötter, palsternackor och gulbetor. Skiva eller klyfta rotfrukterna, placera på en bakplåtspappersklädd plåt.

2

Blanda olja, salt, peppar och persilja. Häll blandningen över rotfrukterna, blanda om. Rosta strax under ugnens mitt i ca 30 minuter. Tag ut och strö över bönorna, ringla över honung, rosta vidare i ca 5 minuter.

3

Tag ut och toppa med pumpafrön och ostbollar, garnera med persilja.

4

Mixa ärtorna med vitlök, citronskal, salt och peppar. Servera till de rostade rotfrukterna.