Du behöver
- 200 g kokta rödbetor
- 150 g getost
- 8 st avlånga skivor surdegsbröd
- 3 msk smör
- 150 g skivad kallrökt lax
- 35 g småbladig spenat
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Garnering
pumpafrön
solrosskott
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skär rödbetor och getost i skivor. Smält smöret i en stekpanna, stek brödskivorna på båda sidor på medelvärme. Placera dem på en bakplåtspappersklädd långpanna.
2
Fördela lax, rödbetor, getost och spenat på 4 av brödskivorna. Krydda. Placera de andra brödskivorna ovanpå och pressa samman. Sätt gärna en grillpinne igenom.
3
Gratinera strax under ugnens mitt ca 5 minuter. Tag ut, garnera med solrosskott och pumpafrön. Servera med sallad.