Mintcookies med vit choklad

Mjuksega chokladkakor med mintsmak, vit choklad och polkagrisar. Det här är en julkaka utöver det vanliga!

20 stycken

Du behöver

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl farinsocker
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pepparmint
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 150 g ljusa chokladknappar alt hackad ljus choklad

Garnering

150 g vit choklad
100 g polkagrisar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt med elvisp. Vispa i ägg, vaniljsocker och pepparmint.

2

Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en skål, sikta ner i smeten och arbeta ihop till en deg. Rör i chokladknapparna.

3

Låt degen vila i kyl minst 3 timmar, gärna över natten.

4

Ta fram degen. Låt stå i rumstemperatur i 30 minuter. Rulla bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Låt svalna.

5

Smält chokladen över vattenbad. Doppa halva kakan i chokladen. Strö på krossade polkagrisar.

Scroll to Top