Mjölkchoklad­pannacotta

Pannacottan går snabbt att göra. Förbered i god tid och plocka fram strax före servering.

Du behöver

  • gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 100 g mjölkchoklad

Garnera med

vit choklad
färska bär

Gör så här

1

Blötlägg gelatinbladet i en skål med vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp grädde och socker. Dra kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2

Ta upp gelatinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den ­varma grädden och rör om så att det smälter.

3

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4

Häll upp i 4 koppar eller glas. Ställ dem kallt i ca 3 timmar eller tills de stelnat helt.

5

Riv över vit choklad och garnera med färska bär, gärna hallon.

Scroll to Top