Du behöver
- 800 g palsternacka i stavar
- 400 g fryst tinad torskfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 dl iskallt vatten
- 5 dl olja
Bönröra:
400 g avsköljda kokta stora vita bönor
0.75 dl mango chutney
1 tsk curry
0.5 st finhackad gul lök
1.5 tsk vitvinsvinäger
Ugn: 220°
Gör så här
Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten, rör till en jämn smet.
Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av.
Bönröra: Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.