Fish and chips med bönröra

Du behöver 800 g palsternacka i stavar 400 g fryst tinad torskfilé 0.5 tsk svartpeppar 2 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 dl iskallt vatten...

Du behöver

  • 800 g palsternacka i stavar
  • 400 g fryst tinad torskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl olja

Bönröra:

400 g avsköljda kokta stora vita bönor
0.75 dl mango chutney
1 tsk curry
0.5 st finhackad gul lök
1.5 tsk vitvinsvinäger

Ugn: 220°

Gör så här

1

Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

2

Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.

3

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten, rör till en jämn smet.

4

Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.

5

Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av.

6

Bönröra: Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.

Scroll to Top