Du behöver
- 2.5 dl Ljummet vatten
- 10 g jäst
- 2 msk sesamfrön
- 25 g solroskärnor
- 2 dl havregryn
- 50 g hackade torkade tranbär
- 50 g hackad mörk choklad
- 0.75 tsk salt
- 2 dl fullkornsvetemjöl
- 2.5 dl vetemjöl
Ugn: 175°
Gör så här
1
Häll vattnet i en bunke. Rör ut jästen i vattnet.
2
Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta samman degen. Täck över och låt jäsa i en timme.
3
Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut till ½ cm tjocklek.
4
Skär degen i rektanglar, ca 8 x 3 cm. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pricka dem med en gaffel.
5
Baka knäckebröden i ca 15 minuter eller tills de är gyllene och spröda.
6
Låt svalna på bakgaller. Förvara bröden i en lufttät burk.