Müsliknäcke

Du behöver 2.5 dl Ljummet vatten 10 g jäst 2 msk sesamfrön 25 g solroskärnor 2 dl havregryn 50 g hackade torkade tranbär 50 g...

Du behöver

  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • 10 g jäst
  • 2 msk sesamfrön
  • 25 g solroskärnor
  • 2 dl havregryn
  • 50 g hackade torkade tranbär
  • 50 g hackad mörk choklad
  • 0.75 tsk salt
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 2.5 dl vetemjöl

Ugn: 175°

Gör så här

1

Häll vattnet i en bunke. Rör ut jästen i vattnet.

2

Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta samman degen. Täck över och låt jäsa i en timme.

3

Lägg degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut till ½ cm tjocklek.

4

Skär degen i rektanglar, ca 8 x 3 cm. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pricka dem med en gaffel.

5

Baka knäckebröden i ca 15 minuter eller tills de är gyllene och spröda.

6

Låt svalna på bakgaller. Förvara bröden i en lufttät burk.

Scroll to Top