Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Lammfärs har en mild örtig smak och passar fint med fetaost, vitlök och oregano.

Du behöver

  • 1 kg potatis i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Lins- och hasselnötssallad

1 dl hasselnötter
400 g kokta röda linser
250 g körsbärstomater
70 g rucola
1 msk olivolja
0.5 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar
färsk oregano

Färslimpa

1 dl mjölk
0.5 dl ströbröd
500 g lammfärs
150 g smulad fetaost
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl hackad oregano
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
0.5 tsk nymald svartpeppar

Ugn: 200º

Gör så här

1

Färslimpa: Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla några minuter. Blanda med övriga ingredienser. Forma till en limpa och lägg i en smord ugnsform.

2

Blanda potatis, olja och flingsalt på en plåt. Ställ formen med färslimpan bredvid potatisen på plåten. Tillaga mitt i ugnen tills limpan är genomstekt och potatisen fått fin färg, ca 30 min.

3

Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de får färg och skalen börjar släppa. Gnugga bort skalen i en ren kökshandduk och hacka nötterna grovt.

4

Blanda nötter, linser, tomater, rucola, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera färslimpan med potatis och sallad. Garnera med oregano.

Scroll to Top