Du behöver
- 2 msk smör
- 150 g finstrimlad skinka
- 0.5 st gul lök
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1 st ägg
- 2 msk finhackad persilja
- 2 msk finhackad basilika
- 1 dl riven lagrad ost
Garnera med
kryddgrönt
granatäppelkärnor
Ugn: 200º
Gör så här
Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skinkan utan att den tar färg.
Skala och finhacka löken och låt den steka med ett par minuter. Låt allt rinna av på hushållspapper.
Rulla ut smördegen. Pensla plattan med ett uppvispat ägg men spara lite till senare. Bred ut skink- och lökfräset och strö över örterna. Strö över ost.
Rulla ihop smördegen från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär
i skivor och lägg på en bakplåtspapperskläd plåt. Pensla med resterande uppvispat ägg.
Grädda i ugnens mitt 15–20 minuter eller tills kringlorna fått fin färg. Garnera med kryddgrönt och granatäppelkärnor.