4 portioner
Du behöver
- 2 msk olivolja
- 1 st hackad gul lök
- 1 st finriven vitlöksklyfta
- 4 msk tomatpuré
- 1 st grovriven aubergine
- 300 g nötfärs
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk chiliflakes
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 400 g krossade tomater
- 600 g tunt skivad potatis
- 150 g riven ost
Ugn: 200º
Gör så här
1
Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs, stek tills färsen är genomstekt.
2
Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter.
3
Varva köttfärssåsen med tunt skurna potatisskivor i en ugnsform. Avsluta med köttfärssås och strö över riven ost.Grädda mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.