10 bitar
Du behöver
- 200 g smör
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- kokosflingor till formen
Chokladsås
100 g smör
1 msk vetemjöl
2 msk ljus sirap
1 msk strösocker
1 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Topping
jordgubbar
minimarshmallows
kinapuffar
Servera med
Vispad grädde
Ugn: 200º
Gör så här
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker. Sikta i mjöl och kakao och rör i vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.
Smörj en form, 1 1/2 liter, gärna hjärtformad. Bröa den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna. Låt stelna i kylen ett par timmar.
Chokladsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl, sirap, socker, kakao, mjölk och grädde och koka ihop till en tjock glasyr ca 5 minuter. Låt svalna.
Häll glasyren över kakan. Toppa med jordgubbar, marshmallows och kinapuffar. Servera med vispgrädde.