Kladdkaka med chokladsås

En kaka med extra kärlek! Den hjärtformade kladdkakan toppas med len chokladsås och dekoreras med jordgubbar, marshmallows och kinapuffar.

10 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • kokosflingor till formen

Chokladsås

100 g smör
1 msk vetemjöl
2 msk ljus sirap
1 msk strösocker
1 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Topping

jordgubbar
minimarshmallows
kinapuffar

Servera med

Vispad grädde

Ugn: 200º

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker. Sikta i mjöl och kakao och rör i vaniljsocker och salt. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.

2

Smörj en form, 1 1/2 liter, gärna hjärtformad. Bröa den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Låt svalna. Låt stelna i kylen ett par timmar.

3

Chokladsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl, sirap, socker, kakao, mjölk och grädde och koka ihop till en tjock glasyr ca 5 minuter. Låt svalna.

4

Häll glasyren över kakan. Toppa med jordgubbar, marshmallows och kinapuffar. Servera med vispgrädde.

Scroll to Top