Saftig chokladkaka

Du behöver 5 st ägg 0.5 dl socker 125 g smör 125 g bakchoklad 1 dl vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Form 26...

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 0.5 dl socker
  • 125 g smör
  • 125 g bakchoklad
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Form 26 cm i diameter

Ugn: 180 grader

Gör så här

1

Vispa ägg, socker och Sukrin vitt och pösigt. Smält smör och choklad på svag värme. Tillsätt vatten och låt svalna.

2

Vispa ner smör- och chokladblandningen försiktigt i en tunn stråle i äggsmeten. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör till en jämn smet.

3

Häll smeten i en smord bakform och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna.

Scroll to Top