Du behöver
- 125 g smör
- 2.5 dl vetemjöl
- 3 dl standardmjölk
- 4 st ägg
Fyllning
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1.5 dl vispgrädde
500 g oskalade räkor
1 dl gröna ärter
3 msk finhackad dill
salt och svartpeppar
1.5 dl riven lagrad ost
Ugn: 200 grader
Gör så här
Rulle: Smält smöret. Tillsätt mjöl och mjölk, sänk värmen och värm upp under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter.
Ta kastrullen från plattan. Vispa ner ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Ta pannkakan från plåten och låt svalna. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och ta bort gräddningspappret.
Fyllning: Smält smöret. Rör ner mjöl, späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde. Koka ca 5 minuter.
Skala räkorna. Ta undan några räkor och kräftstjärtar till garnering. Tillsätt resten i stuvningen tillsammans med ärter och dill. Smaka av.
Bred stuvningen över pannkakan. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Ta pappret till hjälp.
Lägg rullen med skarven nedåt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö över osten.
Gratinera strax under ugnens mitt i 10–12 minuter eller tills rullen fått fin färg.
Garnera med räkor, kräftstjärtar och dill.
Servera med sallad.