Skaldjurslyx på rulle

Du behöver 125 g smör 2.5 dl vetemjöl 3 dl standardmjölk 4 st ägg Fyllning 3 msk smör 4 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1.5...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl standardmjölk
  • 4 st ägg

Fyllning

3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1.5 dl vispgrädde
500 g oskalade räkor
1 dl gröna ärter
3 msk finhackad dill
salt och svartpeppar
1.5 dl riven lagrad ost

Ugn: 200 grader

Gör så här

1

Rulle: Smält smöret. Tillsätt mjöl och mjölk, sänk värmen och värm upp under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter.

2

Ta kastrullen från plattan. Vispa ner ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i bakplåtspappersklädd långpanna.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

4

Ta pannkakan från plåten och låt svalna. Vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper och ta bort gräddningspappret. 

5

Fyllning: Smält smöret. Rör ner mjöl, späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde. Koka ca 5 minuter.

6

Skala räkorna. Ta undan några räkor och kräftstjärtar till garnering. Tillsätt resten i stuvningen tillsammans med ärter och dill. Smaka av.

7

Bred stuvningen över pannkakan. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Ta pappret till hjälp.

8

Lägg rullen med skarven nedåt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Strö över osten.

9

Gratinera strax under ugnens mitt i 10–12 minuter eller tills rullen fått fin färg.

10

Garnera med räkor, kräftstjärtar och dill.

11

Servera med sallad.

Scroll to Top