Frukostbullar

Inget går upp mot hembakat bröd!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 msk socker
  • 0.5 tsk malen kardemumma eller vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 600 g vetemjöl
  • 50 g smör
  • olja till bunken

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör om tills allt löst sig.

2

Vispa ner ägget och tillsätt socker, kardemumma och salt. Rör i hälften av mjölet. Tillsätt smöret och resten av mjölet. Arbeta samman till en deg.

3

Olja en bunke och lägg i degen. Vänd runt degen ordentligt. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 timme.

4

Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt med 2 centimeter emellan. Jäs under duk i 30 minuter.

5

Grädda i 20 minuter. Låt svalna. Dela och rosta brödet före servering.

Scroll to Top