Du behöver
- 200 g rivna morötter
- 300 g riven sötpotatis
- 150 g riven cheddarost
- 1 st salladslök
- 3 st kvistar bladpersilja
- 3 st ägg
- 2 msk smör
Topping
1 st polkabeta
saften av 1 apelsin
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g crème fraîche
2.5 st kvistar bladpersilja
Gör så här
Blanda rivna morötter och riven sötpotatis i en skål. Vänd ner osten och mjölet. Finhacka salladslök och persilja och tillsätt det.
Vispa äggen i en stor skål och rör ner grönsaksblandningen. Vispa till en jämn smet.
Värm upp våffeljärnet. Smörj det med lite matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.
Skala polkabetan och skär den i flortunna skivor. Använd gärna en mandolin. Blanda polkabetan med apelsinsaft och olja. Krydda med salt och peppar.
Bred på crème fraiche på våfflan. Toppa med polkabeta och persilja.