Du behöver
- 400 g surimisticks, tinade
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1.5 st salladslök tunt skivad
- 1 tsk chiliflakes
- 1.5 msk fisksås
- 1 tsk worcestershiresås
- neutral olja till stekning
Fries
600 g potatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Dippsås
1 dl majonnäs
1 tsk worcestershiresås
1 tsk chiliflakes
0.5 st salladslök strimlad
Ugn: 225º
Gör så här
Smula ner surimisticksen i en bunke. Blanda med ägg, mjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.
Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.
Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av. Torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.