Surimicakes med fries

Du behöver 400 g surimisticks, tinade 2 st ägg 1 dl vetemjöl 1.5 st salladslök tunt skivad 1 tsk chiliflakes 1.5 msk fisksås 1 tsk...

Du behöver

  • 400 g surimisticks, tinade
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 st salladslök tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • neutral olja till stekning

Fries

600 g potatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Dippsås

1 dl majonnäs
1 tsk worcestershiresås
1 tsk chiliflakes
0.5 st salladslök strimlad

Ugn: 225º

Gör så här

1

Smula ner surimisticksen i en bunke. Blanda med ägg, mjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.

2

Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.

3

Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av. Torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

4

Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.

Scroll to Top