Primörsallad

Du behöver 900 g delikatesspotatis 250 g grön sparris 1 st knippe rädisor 2 msk olivolja 2 msk flytande honung 2 msk vit balsamvinäger 1...

Du behöver

  • 900 g delikatesspotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 st knippe rädisor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st påse mangoldblad 65 g
  • kryddgrönt

Gör så här

1

Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

2

Bryt av basen på sparrisen och halvera stjälkarna. Tvätta, ansa och halvera rädisorna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs sparrisen blank och smidig i ca 2 minuter. Tillsätt potatis och rädisor och fräs vidare i ca 2 minuter. Ringla över honung och vinäger och fräs vidare i ca 1minut. Krydda med salt och peppar.

4

Lägg upp på fat tillsammans med mangoldblad. Strö på lite kryddgrönt och servera.

Scroll to Top