Du behöver
- 1 kg kycklingdelar med ben
- 25 g smör rumsvarmt
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 st citron finrivet skal
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk honung
- 0.5 st citron till servering
Basilikarisotto
1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
3 dl avorioris
2 st schalottenlökar finhackade
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
70 g babyspenat
100 g frysta gröna sojabönor
1 kruka basilika
4 dl finriven parmesanost
olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Basilikarisotto: Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i 1/3 av buljongen, låt sjuda tills nästan allt kokat in. Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men med lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över olja. Servera kycklingen med risotton.