Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Du behöver 1 kg kycklingdelar med ben 25 g smör rumsvarmt 1 st vitlöksklyfta riven 1 st citron finrivet skal 1 msk flingsalt 1 tsk...

Du behöver

  • 1 kg kycklingdelar med ben
  • 25 g smör rumsvarmt
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 st citron finrivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 st citron till servering

Basilikarisotto

1 l vatten
2 st hönsbuljongtärningar
3 dl avorioris
2 st schalottenlökar finhackade
1 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
70 g babyspenat
100 g frysta gröna sojabönor
1 kruka basilika
4 dl finriven parmesanost
olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

2

Basilikarisotto: Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i 1/3 av buljongen, låt sjuda tills nästan allt kokat in. Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men med lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.

3

Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över olja. Servera kycklingen med risotton.

Scroll to Top