Du behöver
- 100 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 1.5 dl nutella
Garnera med
nutella
florsocker
ev ätbara blommor
Ugn: 175
Gör så här
Smörj och bröa en form, 1 ½ liter. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Vänd ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
Häll en tredjedel av smeten i formen. Värm nutellan så att den blir flytande. Ringla nutella över smeten och upprepa två gånger.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.
Garnering: Ringla nutella över kakan. Sikta över florsocker. Toppa ev med ätbara blommor.