4 portioner
Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl basilikablad
- 1 msk kycklingfond
- salt
- peppar
- 200 g körsbärstomater
- 1 dl riven parmesanost
Servera med
små rostade potatisar
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Stek kycklingfiléerna i smör i stekpanna, ca 3 minuter per sida. Lägg över i en form. Skala och hacka lök och vitlök och fräs mjuka i samma stekpanna som kycklingen stektes i.
2
Tillsätt crème fraiche, grädde, basilika och fond. Koka upp såsen och koka samman i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Lägg tomaterna i formen och tillaga i ugnen i 15–20 minuter tills kycklingen är klar. Servera med rostad potatis och sallad.