Kladdkaka med jordgubbar

Enkel men ack så god kladdkaka med krämig vaniljfyllning och söta bär.

8 bitar

Du behöver

  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl marsanpulver
  • 3 ägg

Servera med

Vispad grädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rensa jordgubbarna och dela dem i halvor. Blanda med strösocker och låt stå i 20 minuter.

2

Smält smöret. Blanda socker, mjöl och marsanpulver i en skål. Tillsätt äggen och blanda om. Häll i smöret och blanda till en jämn smet.

3

Häll smeten i en form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Strö över delade jordgubbar och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

4

Servering: Låt kakan kallna och servera den med vispad grädde.

Scroll to Top