Du behöver
- 2 st röda paprikor
- 1 st zucchini
- 1 st rödlök
- 6 st små späda morötter
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 300 g pasta
- 150 g salladsärter
- 0.5 st citron
- 150 g fetaost smulad
- 0.5 kruka basilika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och dela zucchinin i halvmånar. Skala och klyfta löken. Skrubba och dela morötterna.
2
Fördela allt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Salta, peppra, häll över oljan och vänd runt. Rosta strax under ugnens mitt i ca 17 minuter.
3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola den i kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Ansa och koka salladsärterna. Spola i kallt vatten.
4
Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda pastan med rostade grönsaker, salladsärter, citron, fetaost och basilikablad.