6 portioner
Du behöver
- 0.5 dl havrekli
- 1.5 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 4 st ägg
- 2 pkt bacontärningar á 140 gram
Vitkålssallad
fint skivad vitkål, ca ett halvt huvud
1 st äpple
saften från en halv citron
2 msk rapsolja
salt och peppar
Servera med
lingonsylt
Gör så här
1
Blanda havrekli, mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Vispa smeten slät och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av mjölken samt äggen.
2
Stek baconet 5 minuter i en liten långpanna med bakplåtspapper, ca 22 x 32 cm. Häll bort det mesta av fettet.
3
Häll smeten i formen. Grädda pannkakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar.
4
Vitkålssallad: Skiva vitkål och äpple tunt. Blanda med citronsaft, olja, salt och peppar.
5
Servera pannkakan med vitkålssalladen och lingonsylt.