Ugnspannkaka med bacon

Lättlagad ugnspannkaka med bacon serverar vi med saftig vitkålssallad med äpple och citrondressing.

6 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl havrekli
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 2 pkt bacontärningar á 140 gram

Vitkålssallad

fint skivad vitkål, ca ett halvt huvud
1 st äpple
saften från en halv citron
2 msk rapsolja
salt och peppar

Servera med

lingonsylt

Gör så här

1

Blanda havrekli, mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Vispa smeten slät och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten av mjölken samt äggen.

2

Stek baconet 5 minuter i en liten långpanna med bakplåtspapper, ca 22 x 32 cm. Häll bort det mesta av fettet.

3

Häll smeten i formen. Grädda pannkakan i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar.

4

Vitkålssallad: Skiva vitkål och äpple tunt. Blanda med citronsaft, olja, salt och peppar.

5

Servera pannkakan med vitkålssalladen och lingonsylt.

Scroll to Top