Jordgubbsmousse

Du behöver Mousse 250 g jordgubbar 0.5 dl gelésocker 2 dl vispgrädde 100 g färskost Karamelliserade havregryn 1 dl strösocker 25 g smör 1.5 dl...

Du behöver

Mousse

250 g jordgubbar
0.5 dl gelésocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost

Karamelliserade havregryn

1 dl strösocker
25 g smör
1.5 dl havregryn

Servera med

jordgubbar

Gör så här

1

Mousse: Rensa och mixa jordgubbarna. Koka upp med gelésocker och sjud under omrörning i 1 minut. Låt kompotten svalna helt. Vispa grädden. Blanda kompotten med lite av färskosten. Rör i resten av osten och vänd ner grädden.

2

Fördela i glas och låt stå kallt i 30 minuter.

3

Karamelliserade havregryn: Smält sockret i en kastrull. Rör då och då. Tillsätt smör och havregryn. Värm under omrörning i 30 sekunder. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.

4

Toppa moussen med jordgubbar och karamelliserade havregryn.

Scroll to Top