Du behöver
Mousse
250 g jordgubbar
0.5 dl gelésocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost
Karamelliserade havregryn
1 dl strösocker
25 g smör
1.5 dl havregryn
Servera med
jordgubbar
Gör så här
Mousse: Rensa och mixa jordgubbarna. Koka upp med gelésocker och sjud under omrörning i 1 minut. Låt kompotten svalna helt. Vispa grädden. Blanda kompotten med lite av färskosten. Rör i resten av osten och vänd ner grädden.
Fördela i glas och låt stå kallt i 30 minuter.
Karamelliserade havregryn: Smält sockret i en kastrull. Rör då och då. Tillsätt smör och havregryn. Värm under omrörning i 30 sekunder. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Toppa moussen med jordgubbar och karamelliserade havregryn.