4 portioner
Du behöver
- 500 g kycklinglårfiléer
- 140 g bacon
- 1 gul lök
- 200 g kantareller
- 2 äpplen
- 1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 3 dl halvtorr äppelcider
- 1 msk senap
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kycklingfond
Servera med
ris
Gör så här
1
Putsa kycklingen och linda en baconskiva runt varje lår. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna. Dela äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Hacka dragonen.
2
Bryn kycklingen runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Fräs lök och kantareller i smör. Lägg i äpplena och fräs med tills de fått fin färg.
3
Lägg över allt i grytan. Tillsätt dragon och späd med cider, senap, grädde och fond. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.