4 portioner
Du behöver
- 100 g kantareller
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 2 dl vitt vin
- 2 dl riven parmesanost
- tryffelolja
- salt och peppar
Servera med:
300 g rökt sidfläsk
150 g kantareller
Garnera med:
timjan
Gör så här
1
Ansa kantarellerna. Koka upp vatten och buljongtärningar och håll varmt.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja tillsammans med kantarellerna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter.
3
Häll på vinet och låt koka in. Späd med varm buljong, lite i taget, och låt koka in. Rör ofta. Risotton är klar efter ca 18 minuter. Riset ska ha en liten hård kärna.
4
Vänd ner ost och smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Stek fläsket i tärningar. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan kantarellerna i fettet efter fläsket. Servera till risotton. Garnera med timjan.