Räk- och laxpaj

Du behöver Ugn: 175° 6 st filodegsark smält smör 150 g kokta små potatisar delade eller skivade 200 g skalade räkor 2 st salladslökar, skivade...

Du behöver

Ugn: 175°

6 st filodegsark
smält smör
150 g kokta små potatisar delade eller skivade
200 g skalade räkor
2 st salladslökar, skivade
1.5 dl riven Västerbottensost
1 dl hackad dill
250 g grön sparris delad i tre delar
100 g kallrökt lax strimlad
3 st ägg
1.5 dl mjölk
2 dl grädde
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Skär filodegsarken i kvadrater. Pensla arken med smält smör och lägg dem omlott på varandra.

2

Ta allihop och lägg i en smord form med ­löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg potatis, räkor, salladslök, ost och dill i formen. Toppa med sparris och lax.

3

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över allting i formen.

4

Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter under aluminiumfolie (så att filodegen inte bränns). Ta ev bort folien en stund mot slutet så att pajen får fin färg.

Scroll to Top