Du behöver
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 1 morot
- 1 bit rotselleri, ca 100 gram
- 150 g kantareller
- 1.5 dl vatten
- 250 g ricotta
- tryffelolja
- salt och peppar
- 4 skivor surdegsbröd
Topping
200 g kantareller
2 msk smör
2 msk gräslök
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja. Skala och tärna morot och selleri fint. Låt fräsa med ett par minuter. Lägg i kantareller och fräs tills vätskan kokat in.
2
Tillsätt vatten och småkoka i 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Mixa till en slät kräm.
3
Rör i ricotta och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
4
Topping: Stek kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera på rostat bröd med kantarellkräm. Toppa med gräslök.