Surdegsmackor med kantarellkräm

På det frasiga surdegsbrödet ligger en härlig kräm gjord på rotfrukter och kantareller. Perfekt som förrätt eller ett matigt mellanmål. Krämen går fint att göra på annan svamp också.

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri, ca 100 gram
  • 150 g kantareller
  • 1.5 dl vatten
  • 250 g ricotta
  • tryffelolja
  • salt och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd

Topping

200 g kantareller
2 msk smör
2 msk gräslök

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i olja. Skala och tärna morot och selleri fint. Låt fräsa med ett par minuter. Lägg i kantareller och fräs tills vätskan kokat in.

2

Tillsätt vatten och småkoka i 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Mixa till en slät kräm.

3

Rör i ricotta och smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

4

Topping: Stek kantarellerna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera på rostat bröd med kantarellkräm. Toppa med gräslök.

Scroll to Top