Marängrutor med hallon och vinbär

De söta rutorna är en mjuk kaka som toppas med frasig maräng. Dekorera med hallon och vinbär. Det blir sommarens finaste kaka!

30 bitar

Du behöver

Botten

200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 äggulor
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
200 g hallon
100 g röda vinbär

Maräng

4 äggvitor
2.5 dl strösocker
1 krm ättiksprit 12 %

Garnera med

hallon
vinbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst. Rör i äggulorna och mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver och sist vattnet. Smeten blir ganska tjock.

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Strö över hallon och vinbär.

4

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och ättiksprit, lite i taget, under vispning. Bred marängen över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera med hallon och vinbär.

Scroll to Top