30 bitar
Du behöver
Botten
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 äggulor
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk vatten
200 g hallon
100 g röda vinbär
Maräng
4 äggvitor
2.5 dl strösocker
1 krm ättiksprit 12 %
Garnera med
hallon
vinbär
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker poröst. Rör i äggulorna och mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver och sist vattnet. Smeten blir ganska tjock.
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Strö över hallon och vinbär.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och ättiksprit, lite i taget, under vispning. Bred marängen över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera med hallon och vinbär.