Brownies med hallon

Perfekt kladdiga brownies med ett härligt inslag av hallon. Frukten gifter sig fint med den söta chokladen.

24 bitar

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 250 g smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g hallon

Garnera med

75 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rosta nötterna i torr stekpanna. Lägg dem i en ren handduk och gnugga av skalet. Hacka nötterna grovt.

2

Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Rör samman ägg och socker i en skål. Vänd ner kakaoblandningen, vaniljsocker, mjöl, bakpulver och nötter.

3

Bred ut smeten i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och grädda mitt i ugnen i 30 minuter.

4

Garnering: Smält chokladen över vattenbad och ringla den över kakan. Låt stelna och skär i rutor.

Scroll to Top