24 bitar
Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 250 g smör
- 2 dl kakao
- 4 ägg
- 4 ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 150 g hallon
Garnera med
75 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rosta nötterna i torr stekpanna. Lägg dem i en ren handduk och gnugga av skalet. Hacka nötterna grovt.
2
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Rör samman ägg och socker i en skål. Vänd ner kakaoblandningen, vaniljsocker, mjöl, bakpulver och nötter.
3
Bred ut smeten i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
4
Garnering: Smält chokladen över vattenbad och ringla den över kakan. Låt stelna och skär i rutor.