Tomatsoppa med crème fraiche-topp

Lättlagad soppa på krossade tomater. Timjan och vitt vin sätter smak. Klicka lite crème fraiche på soppan innan servering.

4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 förpackningar krossade tomater, 400 g styck
  • 4 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 tsk finhackad timjan
  • ½ dl vitt vin, alkoholfritt om man vill
  • 1 dl crème fraîche

Topping

crème fraîche
rostade frön
timjan

Servera med

rostat bröd

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smöret i en kastrull utan att den får färg.

2

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar samt hackad timjan. Låt allt koka upp och koka sedan på svag värme i ca 10 minuter.

3

Tillsätt vitt vin och crème fraiche, rör om och låt soppan bli varm igen.

4

Servera soppan i djupa skålar. Toppa med en klick crème fraiche, rostade frön samt timjan. Servera med bröd.

Scroll to Top