Äppelcheesecake

En god cheesecake är aldrig fel. På en klassisk botten av kaksmulor vilar en ljuvligt len cheesecakefyllning toppad med äpplen stekta i smör och kanel. Perfekt till höstens alla mysiga fikastunder.

10 bitar

Du behöver

Botten

200 g digestivekex
75 g smör

Fyllning

600 g färskost
2 dl strösocker
2 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
4 ägg
5 äpplen
25 g smör
1 msk kanel
3 msk rörsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, kanel och rörsocker tills de börjar mjukna. Låt svalna.

2

Botten: Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

3

Fyllning: Vispa färskost, socker, majsstärkelse och vaniljsocker till en slät smet. Vispa i grädde.

4

Rör ner äggen ett i taget. Häll fyllningen i formen och strö över äppelbitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar i 30 minuter. Låt sedan cheesecaken stå i kylen över natten och stelna till.

Scroll to Top