Bakade plommon med kokossmul

En enkel efterrätt med goda plommon som toppas med ett frasigt kokostäcke. Servera med vaniljglass.

4 portioner

Du behöver

Ca 14 plommon
3 ½ msk strösocker

Smul

1 msk strösocker
6 msk vetemjöl
25 g smör
1 dl naturella små kokosflagor
1 dl mandelspån

Servering

myntakvistar
vaniljglass

Ugn: 175°

Gör så här

1

Dela plommonen och ta bort kärnan. Blanda frukten med strösocker och fördela i portionsstora formar eller i en stor ugnssäker form.

2

Baka plommonen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter, tillagningstiden beror på fruktens sort och hur mogna plommonen är.

3

Blanda strösocker och mjöl i en bunke. Lägg i smöret skuret i små bitar och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt kokos och mandel och nyp ihop så att kokosflagor och mandelspån krossas lite.

4

Fräs smulblandningen i en het stekpanna cirka 3 minuter.

5

Fördela smulblandningen över de bakade plommonen. Garnera med myntakvistar och servera med vaniljglass.

Scroll to Top