4 portioner
Du behöver
Ca 14 plommon
3 ½ msk strösocker
Smul
1 msk strösocker
6 msk vetemjöl
25 g smör
1 dl naturella små kokosflagor
1 dl mandelspån
Servering
myntakvistar
vaniljglass
Ugn: 175°
Gör så här
Dela plommonen och ta bort kärnan. Blanda frukten med strösocker och fördela i portionsstora formar eller i en stor ugnssäker form.
Baka plommonen i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter, tillagningstiden beror på fruktens sort och hur mogna plommonen är.
Blanda strösocker och mjöl i en bunke. Lägg i smöret skuret i små bitar och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt kokos och mandel och nyp ihop så att kokosflagor och mandelspån krossas lite.
Fräs smulblandningen i en het stekpanna cirka 3 minuter.
Fördela smulblandningen över de bakade plommonen. Garnera med myntakvistar och servera med vaniljglass.