4 portioner
Du behöver
- 500 g oskalade räkor
- 400 g pasta
- 2 vitlöksklyftor
- 6 salladslökar
- 250 g körsbärstomater
- 65 g småbladig spenat
- 1 citron, rivet skal och saft
- 4 dl crème fraîche
- 1 ½ msk sambal oelek
- 1 fiskbuljongtärning
- 170 g avrunna kräftstjärtar
- 3 msk finhackad dill
- 2 dl riven lagrad ost
Garnering
räkor
citron
dill
Ugn: 175°
Gör så här
Skala räkorna. Ta undan lite till garnering. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, spola av pastan, tillsätt lite olja. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Ansa och finstrimla salladslöken. Halvera tomaterna. Skölj och ansa spenaten. Tvätta och riv citronen fint.
Blanda crème fraiche, sambal oelek, vitlök och smulad buljongtärning. Rör om.
Vänd ner räkorna med kräftstjärtar, dill, salladslök, tomater, spenat, citronskal, citronsaft från halva citronen och kokt pasta. Rör om.
Fördela blandningen i en smord eldfast form och strö över riven ost. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.
Garnering: Toppa med räkor, citron och dill.