Du behöver
- 2 st portabellosvampar
- 1 st liten zucchini
- 1 st liten aubergine
- 8 st röda steklökar Eller 1 stor rödlök
- 1 st röd snackpaprika
- 200 g Saganakiost Eller 1 halloumiost
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta finriven
- 1 tsk flingsalt
Cashewnötsdipp
200 g naturella cashewnötter
1.5 dl vatten
0.5 dl pressad citronsaft
1 st vitlöksklyfta finriven
salt
Gör så här
Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja blandad med vitlök. Salta.
Cashewnötsdipp: Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus och slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.
Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen. Servera gärna med hackade örter.