Glutenfria tekakor

Du behöver Ugn: 250° 50 g jäst 5 dl mjölk 1 msk fiberhusk 0.5 dl rapsolja 2 msk ljus sirap 1 tsk salt 4 dl...

Du behöver

Ugn: 250°

50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
0.5 dl rapsolja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
4 dl glutenfri mjölmix 240 g, Sempers ljusa mix
2.5 dl rismjöl 125 g
2.5 dl bovetemjöl 130 g

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Vispa i fiberhusk och låt stå i 5 minuter.

2

Tillsätt olja, sirap, salt, mjölmix, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i maskin i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig.

3

Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timme.

4

Ta upp degen på bakbord. Använd rikligt med mjölmix vid utbakningen. Dela i 16 bitar och rulla bollar. Platta till dem med mjölad hand och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg på bakduk och låt jäsa i 1 timme.

5

Nagga tekakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Scroll to Top