Du behöver
Ugn: 250°
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk fiberhusk
0.5 dl rapsolja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
4 dl glutenfri mjölmix 240 g, Sempers ljusa mix
2.5 dl rismjöl 125 g
2.5 dl bovetemjöl 130 g
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Vispa i fiberhusk och låt stå i 5 minuter.
Tillsätt olja, sirap, salt, mjölmix, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i maskin i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig.
Täck med plastfolie och låt jäsa i 1 timme.
Ta upp degen på bakbord. Använd rikligt med mjölmix vid utbakningen. Dela i 16 bitar och rulla bollar. Platta till dem med mjölad hand och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg på bakduk och låt jäsa i 1 timme.
Nagga tekakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.