Glutenfria chokladrutor

Du behöver Ugn: 175° 100 g smör 125 g mörk choklad 3 st ägg 2 dl durramjöl 1.25 dl havremjöl 1 tsk bakpulver 1.5 msk...

Du behöver

Ugn: 175°

100 g smör
125 g mörk choklad
3 st ägg
2 dl durramjöl
1.25 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1.5 msk kakao
0.5 tsk salt

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Rör i hälften av chokladen och låt den smälta. Rör i äggen.

2

Blanda durramjöl, havremjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i smörsmeten.

3

Häll smeten i en form, 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Hacka resten av chokladen grovt och strö över smeten.

4

Grädda mitt i ugnen i 18 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

Scroll to Top