Glutenfria vaniljskorpor

Degen är kladdig. ­Använd durramjöl och var lätt på handen så går det fint att forma bullar. Skorporna är även goda att smaksätta med stött kardemumma eller kanel om man vill variera sig.

Du behöver

Ugn: 185°

50 g jäst
2 dl mjölk
1 st ägg
2.5 dl durramjöl 150 gram
0.5 dl majsmjöl 30 gram
2 dl rismjöl 100 gram
1 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver
100 g smör
0,5 dl psylliumfrön

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägget.

2

Blanda alla torra ingredienser och rör ner tillsammans med smöret i bitar. Arbeta samman till en deg och låt den svälla i 10 minuter.

3

Ta upp degen på bakbord mjölat med rismjöl och dela i 22 bitar. Forma bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme.

4

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Dela bullarna och lägg dem med snittytan uppåt. Torka i ugnen på 100° i ca 2 timmar tills de är torra.

Scroll to Top