Du behöver
Ugn: 185°
50 g jäst
2 dl mjölk
1 st ägg
2.5 dl durramjöl 150 gram
0.5 dl majsmjöl 30 gram
2 dl rismjöl 100 gram
1 dl strösocker
0.5 tsk vaniljpulver
100 g smör
0,5 dl psylliumfrön
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägget.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner tillsammans med smöret i bitar. Arbeta samman till en deg och låt den svälla i 10 minuter.
Ta upp degen på bakbord mjölat med rismjöl och dela i 22 bitar. Forma bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Dela bullarna och lägg dem med snittytan uppåt. Torka i ugnen på 100° i ca 2 timmar tills de är torra.