Bröd fyllda med rökt skinka

Du behöver Ugn: 225° 50 g jäst 6 dl vatten 1 msk flytande honung 0.75 dl rapsolja 1 tsk salt 14 dl vetemjöl Fyllning 100...

Du behöver

Ugn: 225°

50 g jäst
6 dl vatten
1 msk flytande honung
0.75 dl rapsolja
1 tsk salt
14 dl vetemjöl

Fyllning

100 g rökt skinka
100 g soltorkade tomater
0.5 kruka basilika
2.5 dl lagrad ost riven

Topping

solrosfrö
sesamfrö

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degbunke. Häll 37° varmt vatten över och rör tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt honung, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i en maskin. Låt den jäsa övertäckt på dragfritt ställe i ca 1 timme.

3

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i tre lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Fördela strimlad skinka, strimlade soltorkade tomater, basilikablad och riven ost över.

4

Rulla samman degplattorna från långsidan och lägg med skarven neråt i en bakplåtspappersklädd långpanna.

5

Låt rullarna jäsa övertäckta i ca 30 minuter. Skär snedställda snitt i dem med en vass kniv.

6

Pensla med vatten och strö över sesamfrö och solrosfrö. Grädda strax under ugnens mitt i ca 25 minuter.

Scroll to Top