4 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- ½ tsk salt
- 3 msk vatten
Fyllning
2 hackade knipplökar
30 g mangold
1 msk smör
200 g chèvreost
300 g kokta rödbetor i bitar
Äggstanning
3 ägg
1 ½ dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
svartpeppar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Nyp ihop mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
2
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och ställ i frysen ca 10 min.
3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
4
Fyllning: Stek lök och mangold i smör ett par minuter och lägg i pajskalet. Skär osten i skivor. Lägg ost och betor i pajskalet.
5
Äggstanning: Rör ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över ost och betor.
6
Grädda pajen mitt i ugnen tills den har stelnat och fått fin färg, ca 30 min.