Len pumpasoppa

Len pumpasoppa med värmande sting av chili. Soppan toppar vi med rostade majskorn, pistagenötter och pumpakärnor.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g matpumpa
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 ½ dl crème fraîche
  • 2 msk riven ingefära
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • salt

Topping

1 liten burk majs
½ dl pistagenötter
½ dl pumpakärnor

Gör så här

1

Skala pumpan och tärna fruktköttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2

Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs lök och chili blankt och smidigt utan att det får färg.

3

Tillsätt pumpa, vatten och fond och koka ihop i ca 15 minuter.

4

Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Rör ner crème fraiche och låt allt koka upp. Smaka av med riven ingefära, limeskal, limesaft och salt.

5

Låt majsen rinna av på hushållspapper. Rosta den i olja i en stekpanna tills den börja poppa upp.

6

Toppa soppan med majs, hackade pistagenötter, pumpakärnor och eventuellt lite kryddgrönt.

Scroll to Top