4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 140 g bacon
- 25 g smör
- 250 g sparrisbroccoli
- 2 msk olivolja
Rotfruktsgratäng
0.5 kg potatis
400 g sötpotatis
300 g morötter
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Dragonsås
2 st schalottenlökar
1 msk hackad färsk dragon
1 msk smör
3 msk vitvinsvinäger
3 dl vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
Rotfruktsgratäng: Skala och skiva potatis, sötpotatis, morötter och lök. Skala och hacka vitlöken. Blanda allt med grädde, mjölk, salt och peppar. Lägg i en smord form.
Tillaga i ugnen i ca 50 minuter tills rotfrukterna är mjuka.
Putsa filén och krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Linda baconskivor runt köttet. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°.
Dragonsås: Skala och hacka löken fint. Fräs lök och dragon i smör i en kastrull utan att det får färg. Tillsätt vinäger och låt den koka in. Späd med grädde och koka i 10 minuter. Smaka av.
Skär av nedersta biten på sparrisbroccolin. Stek broccolin i olja ett par minuter. Skiva upp köttet och servera med broccoli, dragonsås och gratäng.