Pumpakaka med färskostfrosting

Du behöver 3 st ägg 2 dl rörströsocker 0.5 msk mald ingefära 0.5 msk mald kardemumma 1 msk mald kanel 1.5 dl mandelmjöl 1.5 dl...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl rörströsocker
  • 0.5 msk mald ingefära
  • 0.5 msk mald kardemumma
  • 1 msk mald kanel
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 4 dl finriven lätt urkramad butternutpumpa
  • 1.5 dl rapsolja

Frosting

50 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
0.5 msk saft av apelsin
200 g färskost

Topping

0.5 dl rostade pumpakärnor
2 msk pistaschnötter
florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner dem och rör om.

2

Tillsätt pumpa och olja. Rör om ordentligt. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en smord och bröad springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med sticka. Täck över med folie om det behövs. Låt svalna.

4

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelstark värme.

5

Frosting: Vispa samman smör, florsocker, apelsinsaft och apelsinskal. Tillsätt färskosten. Rör till en jämn smet. Bred den över kakan.

6

Topping: Toppa med pumpakärnor. Hacka nötterna och strö över dem. Sikta över florsocker och servera.

Scroll to Top