Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl rörströsocker
- 0.5 msk mald ingefära
- 0.5 msk mald kardemumma
- 1 msk mald kanel
- 1.5 dl mandelmjöl
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 0.5 msk vaniljsocker
- 4 dl finriven lätt urkramad butternutpumpa
- 1.5 dl rapsolja
Frosting
50 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
0.5 msk saft av apelsin
200 g färskost
Topping
0.5 dl rostade pumpakärnor
2 msk pistaschnötter
florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner dem och rör om.
Tillsätt pumpa och olja. Rör om ordentligt. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en smord och bröad springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med sticka. Täck över med folie om det behövs. Låt svalna.
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna på medelstark värme.
Frosting: Vispa samman smör, florsocker, apelsinsaft och apelsinskal. Tillsätt färskosten. Rör till en jämn smet. Bred den över kakan.
Topping: Toppa med pumpakärnor. Hacka nötterna och strö över dem. Sikta över florsocker och servera.