Helstekt fläskfilé med potatisgnocchi

Potatsgnocchi, fläskfilé, tomater och burrata blir en lättlagad festmiddag. Hela rätten serveras på ett stort fat och toppas med fräsch basilika och citronest.

4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 25 g smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 400 g cocktailtomater, röda och gula
  • 2 msk olivolja
  • 400 g färsk potatisgnocchi
  • 150 g burrataost eller mozarella
  • 3 msk hackad basilika
  • rivet skal av 1 citron

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°. Låt vila i 5 minuter.

2

Skala vitlöksklyftorna och fräs dem och tomater i smör i 10 minuter på låg värme. Ta upp tomaterna.

3

Häll olja i pannan och stek gnocchin på ganska hög värme tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg tillbaka tomaterna.

4

Låt allt bli varmt och häll upp på ett fat.

5

Skär filén i 3 cm tjocka bitar och lägg ovanpå. Lägg på osten och strö över basilika och rivet citronskal.

Scroll to Top