4 portioner
Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 25 g smör
- 4 vitlöksklyftor
- 400 g cocktailtomater, röda och gula
- 2 msk olivolja
- 400 g färsk potatisgnocchi
- 150 g burrataost eller mozarella
- 3 msk hackad basilika
- rivet skal av 1 citron
Ugn: 175°
Gör så här
1
Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°. Låt vila i 5 minuter.
2
Skala vitlöksklyftorna och fräs dem och tomater i smör i 10 minuter på låg värme. Ta upp tomaterna.
3
Häll olja i pannan och stek gnocchin på ganska hög värme tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg tillbaka tomaterna.
4
Låt allt bli varmt och häll upp på ett fat.
5
Skär filén i 3 cm tjocka bitar och lägg ovanpå. Lägg på osten och strö över basilika och rivet citronskal.