Saftig hasselnötskaka med jordnötssmör

Här får du ett recept på en kaka som blir härligt saftig och smakrik. Hasselnötskakan toppas med jordnötssmör och kokosspån.

Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Servera med

jordnötssmör
kokosspån

Ugn: 175°

Gör så här

1

Mal nötterna i en mandelkvarn (mixa inte i matberedare, för då blir kakan platt och kompakt).

2

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt med elvisp.

3

Blanda nötterna med mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 liter.

4

Grädda i ca 35 minuter. Låt svalna 10 minuter innan kakan stjälps upp. Låt svalna lite till.

5

Servera gärna i skivor med jordnötssmör och kokosspån.

Scroll to Top