Wallenbergare med potatispuré och lingon

Klassiska wallenbergare smakar underbart! De saftiga biffarna serveras med rårörda lingon, gröna ärter och potatispuré.

4 portioner

Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 3 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Potatispuré

800 g mandelpotatis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk rumsvarmt smör
1.5 dl het mjölk

Servera med

rårörda lingon
gröna ärter
saltgurka

Garnera med

persilja

Gör så här

1

Se till att samtliga råvaror är kylskåpskalla. Blanda färs och salt. Tillsätt äggulor, grädde och peppar. Arbeta ihop till en smidig och ganska lös färs.

2

Forma färsen till 8 jämnstora biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

3

Smält smöret i en stekpanna. Lägg i biffarna och tryck till dem så att de blir lite plattare. Stek på medelvärme ca 3 minuter per sida.

4

Potatispuré: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i 15–20 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatisen med potatispress ner i en skål. Smaka av.

5

Vispa ner smör och upphettad mjölk. Kör till en luftig puré med hjälp av elvisp.

6

Servera med lingon, ärter och saltgurka och garnera med persilja.

Scroll to Top