4 portioner
Du behöver
- 400 g kalvfärs
- 1 tsk salt
- 3 st äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
Potatispuré
800 g mandelpotatis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk rumsvarmt smör
1.5 dl het mjölk
Servera med
rårörda lingon
gröna ärter
saltgurka
Garnera med
persilja
Gör så här
Se till att samtliga råvaror är kylskåpskalla. Blanda färs och salt. Tillsätt äggulor, grädde och peppar. Arbeta ihop till en smidig och ganska lös färs.
Forma färsen till 8 jämnstora biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Smält smöret i en stekpanna. Lägg i biffarna och tryck till dem så att de blir lite plattare. Stek på medelvärme ca 3 minuter per sida.
Potatispuré: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten i 15–20 minuter. Häll av vattnet. Pressa potatisen med potatispress ner i en skål. Smaka av.
Vispa ner smör och upphettad mjölk. Kör till en luftig puré med hjälp av elvisp.
Servera med lingon, ärter och saltgurka och garnera med persilja.